Biografie

by Sil

SYLVIA EEKMAN

Hallo,

Mijn naam is Sil Eekman. Ik ben geboren en getogen in Hilversum. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan de vakschool Schoonhoven waar ik mijn goudsmid diploma behaald heb in 1986.

Daarna ben ik verhuisd naar Zeeland. In Goes begon mijn loopbaan als goudsmid, in een vooraanstaande edelsmederij. Dit in combinatie met lesgeven in het goudsmeden aan de Zeeuwse Volksuniversiteit.

Na vele ontwerpen en 20 jaar voor deze edelsmederij gewerkt te hebben, kwam de kriebel om voor mezelf te beginnen. Dit kwam heel goed uit, want na de geboorte van mijn dochter Arzu viel deze ambitie heel goed te combineren.

Mijn sieraden kun je regelmatig zien op exposities en kunstmarkten, zoals in Tholen, Middelburg, Geersdijk of elders in de provincie. Mijn ontwerpen kun je eenvoudig omschrijven als een zoektocht naar contrasten in vormen, dit gecombineerd met edelstenen en parels. Dat maakt de uitstraling van mijn ontwerpen stoer en speels tegelijk!

Wil je een uniek ontwerp … dat kan! Samen met jou werk ik al je wensen en ideeën uit, maar ik kan natuurlijk ook je sieraden vermaken of repareren.

Geïnteresseerd of wil je zelf aan de slag met een cursus of workshop? Neem dan contact op via het contactformulier.

Geschiedenis

Visitekaartje